Podsumowując pierwszy dzień bazaru było trochę gratów do Iża. Kilka egzemplarzy 49 rzuciło się w oczy i tylko jedna planeta - na całym olx i Allegro też jest tylko jedna, jakieś mało chodliwe się zrobiły? Zabrakło mi Iża na chodzie, była tylko jedna 49 schowana gdzieś za oponami. Co prawda ładna i przykuwała uwagę.
Ja obkupiony i szczęśliwy wróciłem na tarczy.
PS. Zawsze lepiej przejść dwa razy, niż kupić coś szybko a później znaleźć za dosłownie połowę ceny i w lepszym stanie Mi się udało dwa razy nie popełnić tego błędu.
Wróciłem ze spalonym karkiem, pustym portfelem i ... częściowo rozwalonym zderzakiem (kawałek opony z naczepy podrzucony przez poprzedzający pojazd, na szczęście w starym rezerwowym samochodzie). Ale najważniejsze, że po kilkunastu latach w końcu trafiłem ekstremalnie rzadkiego Amala M76 z komorą po prawej stronie! Niestety ze względu na mocno napięty plan mogłem się tylko krótko przywitać z towarzystwem iżowym.
350-ka z Litwy poszła w sobotę przed południem ,wywoławcza 10 z papierami ,na chodzie /podobno/ - wystarczy nowemu nabywcy wymienić silnik ,osprzęt kierownicy ,puszkę pradów ,slimak ,wkład lampy ,gumy siedzeń i już..... /stała "na górce" razem z 49/
PS pomalować i pochromować by nie zaszkodziło.