Witam, mam na imię Darek, jestem posiadaczem K750 i MT9, pracuje w motosporcie (żużel), a poza sezonem lubię grzebać w zabytkach. Obecnie odrestaurowuje IŻa49 z koszem, który dotarł do mnie w częściach. Z motocyklem dam sobie radę, ale z koszem będzie trudniej bo nie do końca wiem czy jest kompletny, a żadnego katalogu jeszcze nie znalazłem.Mam nadzieję że znajdę tutaj pomoc w skompletowaniu detali. Z góry przepraszam za błędy ortograficzne ale zawsze był to mój słaby punkt.
Witaj. Do dałbym tradycyjne " dawaj foty ", ale zauważyłem, że to płoszy nowo przybyłych na Forum😉. To też Witaj, szukaj i pytaj.
Na początek zapytam ja. Jeździsz na żużlowych oponach?😁
Jak mi powiesz gdzie i jak wstawić foty to spróbuję coś wrzucić… jeśli chodzi o opony, to żużlówki nie są dopuszczone do ruchu drogowego, co może stanowić duży problem w przypadku kolizji z innym użytkownikiem drogo, dlatego jeżdżę na Mitasach H02.
Dodam tylko, że forumowa galeria to bardzo wdzięczne narzędzie. Nie powinieneś mieć żadnych kłopotów z obsługą i prawidłowym zamieszczeniem zdjęć na forum. Do dzieła, bo czekam na odpowiedni wątek dotyczący motocykla.
Co do kosza w Iżu 49.. to jakby to delikatnie ująć.. koledzy Iżowcy zapewne szybko wyperswadują Ci takie pomysły
Witamy profesjonalnego mechanika motocyklowego! Spojrzenie ze strony warsztatu sportowego może być ciekawe. Bywają sytuacje, że jakieś części podchodzą do bardziej użytkowych motocykli - przykład to tarcze sprzęgłowe możliwe do zastosowania zastępczo w sprzęgle NSU.
JackAttack napisał/a:
jeśli chodzi o opony, to żużlówki nie są dopuszczone do ruchu drogowego, co może stanowić duży problem w przypadku kolizji z innym użytkownikiem drogo
I tu mamy pierwszy przykład racjonalnego podejścia. I to od kogoś kto mógłby mieć takich żużlowych opon na pęczki. Ten poruszony powyżej prawno-odszkodowawczy aspekt sprawy przesądza (także moim zdaniem) o nieprzydatności tych opon. Ale o tym już w innym wątku ...