IZHMOTO.PL - Forum użytkowników i sympatyków motocykli IŻ
IZHMOTO.PL Strona Główna
Pomoc Statystyki Szukaj Użytkownicy Grupy Galeria Rejestracja Profil Sprawdź Wiadomości Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Witam serdecznie!
Autor Wiadomość
JackAttack

Motocykl: K-750
Wysłany: Nie 29 Gru, 2024   Witam serdecznie!

Witam, mam na imię Darek, jestem posiadaczem K750 i MT9, pracuje w motosporcie (żużel), a poza sezonem lubię grzebać w zabytkach. Obecnie odrestaurowuje IŻa49 z koszem, który dotarł do mnie w częściach. Z motocyklem dam sobie radę, ale z koszem będzie trudniej bo nie do końca wiem czy jest kompletny, a żadnego katalogu jeszcze nie znalazłem.Mam nadzieję że znajdę tutaj pomoc w skompletowaniu detali. Z góry przepraszam za błędy ortograficzne ale zawsze był to mój słaby punkt.

Jancur
Fundator

Motocykl: Iż-49
Wysłany: Nie 29 Gru, 2024   

Witaj. Do dałbym tradycyjne " dawaj foty ", ale zauważyłem, że to płoszy nowo przybyłych na Forum😉. To też Witaj, szukaj i pytaj.
Na początek zapytam ja. Jeździsz na żużlowych oponach?😁

JackAttack

Motocykl: K-750

Jak mi powiesz gdzie i jak wstawić foty to spróbuję coś wrzucić… jeśli chodzi o opony, to żużlówki nie są dopuszczone do ruchu drogowego, co może stanowić duży problem w przypadku kolizji z innym użytkownikiem drogo, dlatego jeżdżę na Mitasach H02.

KM
Fundator

Motocykl: SHL

Witam,

ech, w głowie mam wiele emocji związanych z ligową rywalizacją Gniezno - Częstochowa, ile to już lat upłynęło?

Wszelkie informacje potrzebne do tego aby zamieszczać zdjęcia znajdziesz w poniższym temacie:
http://izhmoto.pl/viewtopic.php?t=4186

Dodam tylko, że forumowa galeria to bardzo wdzięczne narzędzie. Nie powinieneś mieć żadnych kłopotów z obsługą i prawidłowym zamieszczeniem zdjęć na forum. Do dzieła, bo czekam na odpowiedni wątek dotyczący motocykla.

Co do kosza w Iżu 49.. to jakby to delikatnie ująć.. koledzy Iżowcy zapewne szybko wyperswadują Ci takie pomysły ;D

Suchy

Motocykl: Junak

Siemanko, czekamy na zdjęcia, możesz też dać pozostałych sprzętów i tego co robisz w pracy,chętnie zobaczymy.

Spiker

Motocykl: Planeta
Wysłany: Czw 02 Sty, 2025   

Witamy profesjonalnego mechanika motocyklowego! Spojrzenie ze strony warsztatu sportowego może być ciekawe. Bywają sytuacje, że jakieś części podchodzą do bardziej użytkowych motocykli - przykład to tarcze sprzęgłowe możliwe do zastosowania zastępczo w sprzęgle NSU.

JackAttack napisał/a:
jeśli chodzi o opony, to żużlówki nie są dopuszczone do ruchu drogowego, co może stanowić duży problem w przypadku kolizji z innym użytkownikiem drogo

I tu mamy pierwszy przykład racjonalnego podejścia. I to od kogoś kto mógłby mieć takich żużlowych opon na pęczki. Ten poruszony powyżej prawno-odszkodowawczy aspekt sprawy przesądza (także moim zdaniem) o nieprzydatności tych opon. Ale o tym już w innym wątku ...

Jeszcze raz witam!

Odpowiedz do tematu