IZHMOTO.PL - Forum użytkowników i sympatyków motocykli IŻ
IZHMOTO.PL Strona Główna
Pomoc Statystyki Szukaj Użytkownicy Grupy Galeria Rejestracja Profil Sprawdź Wiadomości Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
9 Motocyklowa Niedziela w Stylu Retro
Autor Wiadomość
Jancur
Fundator

Motocykl: Iż-49
Wysłany: Czw 27 Lut, 2025   9 Motocyklowa Niedziela w Stylu Retro

Ozzy
Fundator

Wysłany: Nie 16 Mar, 2025   MOTOCYKLOWA NIEDZIELA W STYLU RETRO 2025

Ozzy
Fundator

Wysłany: Nie 06 Kwi, 2025   

Niestety pogoda się załamała i wyjazd do Puław sobie odpuściłem, jazda przy 1°C i padającym śniegu to nie jest to co chciałam robić w niedzielę.
Sądząc po zdjęciach jakie widać na FB na kołach chyba nikt nie przyjechał na kołach motocyklem, tylko pokazywane są foty z wystawy w hotelu.
No szkoda, ze impreza nie do końca się udała, ale taka pogoda w kwietniu się zdarza.

skrzydlaty

Motocykl: NSU

Ozzy napisał/a:
Niestety pogoda się załamała i wyjazd do Puław sobie odpuściłem (...) No szkoda, ze impreza nie do końca się udała, ale taka pogoda w kwietniu się zdarza.

To Tobie nie udało się być na imprezie. Impreza udana, jak zwykle. :thumbup:
Motocykle, jakich trudno szukać na wielu imprezach. Spotkania i rozmowy z żywym człowiekiem współchorym na motocykle zabytkowe.

kylo

Motocykl: inny

Jak dla mnie było lepiej niż ubiegłym. Wtedy przez piękną pogodę stworzył się "spęd" przypadkowych ludzi. Dziś było kameralnie przyjemnie. A przed wejściem, stał zaparkowany 49 w specyfikacji Jancura :thumbup:

Jancur
Fundator

Wysłany: Pon 07 Kwi, 2025   

Kiedy załatwiliśmy z Psem "jedynkę", zjedliśmy śniadanie, poszarpaliśmy kapcia, przyszła pora zaizolować się termicznie i w drogę. Pod kościołem pusto, na ulicach nieliczne samochody, zero motorów. No to "ogień", myślę. Niestety przednio-boczny wiatr, chyba znudzony małą frekwencją na drodze, wziął sobie za honor zmusić mnie do jazdy po "angielskiej" stronie szosy. Jazda ponad 60 na h przestawała być zabawna, mordęga.

Dojechałem. Szybko zleciało bo się nie nudziłem. Pod hotelem dziwnie spokojnie, wjeżdżam na parking, tylko samochody, przeszła mi myśl o odwołaniu imprezy. Sprawdzę. Zostawiłem Iża w roli wisienki na parkingu, albo raczej pomarszczonego rdzą rodzynka. Wszedłem. W środku lepiej, przede wszystkim ciepło :D , gwarno, ridersi przybyli puszkami ale nie zapomnieli założyć "barwy" na grzbiety. Wkoło znajome twarze nieznajomych, znane powszechnie znanych i oczywiście Znajomi! :thumbup:

I motory! :D Już milknę.

Miła dla oka liczna reprezentacja maszyn w oryginalnym stanie zachowania. Ciekawą rzeczą jest skromna reprezentacja, przynajmniej w Puławach, przedwojennych BMW. No i szacun dla Gości którym chce się na te kilka godzin oglądania, przywieźć, często z daleka swoje motory.

Spiker

Motocykl: Planeta
Wysłany: Pon 07 Kwi, 2025   

Ozzy napisał/a:
Niestety pogoda się załamała i wyjazd do Puław sobie odpuściłem, jazda przy 1°C i padającym śniegu to nie jest to co chciałam robić w niedzielę.

Rozumiem. Jak ja się szykowałem w niedzielny poranek to miałem prawie -2 st i intensywne opady śniegu połączone z porywistym wiatrem.

Szczerze podziwiam Jancura.

LukS

Motocykl: AWO Sport
Wysłany: Wto 08 Kwi, 2025   

Odpuściłem i ja. Pojechał za to Krzynio spod "Kolby" nowszym URAL zaprzęg. Wyjechał późno to przycisnął S19. Szybko, miał pod wiatr to brakło wachy. Ale był, 320km w taką zimnicę to szacunek dla niego, genów i przodków oraz dla wszystkich, którzy przybyli na motocyklach.

Ozzy
Fundator

Wysłany: Sob 12 Kwi, 2025   

skrzydlaty napisał/a:
To Tobie nie udało się być na imprezie. Impreza udana, jak zwykle. :thumbup:

No bardzo mi szkoda, że nie mogłem przyjechać, chciałem jechać motorem ale aż tak szalony jak Jancur nie jestem, by jechać 194 km w taką pogodę, on miał znacznie bliżej. Jechać samochodem samemu zupełnie mi się nie chciało., nikt z okolicy nie był zainteresowany tą imprezą.

kylo napisał/a:
Jak dla mnie było lepiej niż ubiegłym. Wtedy przez piękną pogodę stworzył się "spęd" przypadkowych ludzi. Dziś było kameralnie przyjemnie.

Ale dobrze, że impreza jednak się udała nawet w kameralnym gronie. :thumbup:

Odpowiedz do tematu